Kort om min kost
Jag äter enligt LCHF/GI-metoden, varierar lite beroende på vad jag känner för. Dessutom har jag i stort sett 2 ätardagar i veckan för att behålla förbränningen på lång sikt. En diet blir svårare med tiden just av de anledningarna:
1. Kroppen blir van vid det lägre kaloriintaget
2. När man gått ner i vikt så minskas även kaloribehovet och detta missar många.
Den kosten har hjälpt mig att gå ner 12 kg på 5 månader, givetvis tränade jag under tiden. Kost och träning är A och O. Träning behöver inte vara något tungt, det räcker med att man motionerar lite, det är bara hälsosamt.
Jag vill fortsätta kunna äta vad jag vill om det passar sig, även när jag inte har ätardagar utan att då dåligt samvete så därför har jag ett sådant upplägg. Vill man stanna i vikt bör man höja sitt genomsnittliga matintag jämfört med när man gått ner i vikt. Vill man gå upp i vikt får man helt enkelt äta mer än vad man förbrukar.
Jag tänkte även dela med mig av recept som jag tycker om och som är nyttiga, allt från middagar till desserter. Att äta onyttigt är ingen konst i sig men däremot kan det vara svårare att veta vad som är bra mat.
Generellt - undvik snabba kolhydrater, ät mer fiber (för dem som inte tål för mycket fiber är LCHF ett bättre alternativ), ät mer fett för långvarig mättnad och undvik socker framförallt.
Ät gott och njut!
Recept
Kvargsmoothie (Den lyxigare varianten)
Kvargglass
Hamburgare
Brödtips
Laxsallad med fisksås