125 g kvarg (kesella) 10% fett
2 msk grädde
(För er som inte äter LCHF kan välja den magra kvargen och utesluta grädden. )
För chokladsmak:
2 tsk Canderel Cankao
1 ruta krossad mörk choklad (minst 70%) med valfri smak
(En liten näve nötter om man vill, förslagsvis valnötter, krossa då dem)
(En liten näve nötter om man vill, förslagsvis valnötter, krossa då dem)
Rör ner allt i kvargen
För bär/fruktsmak:
1 kork funlight saft med lämpligt smak (wildberries passar till bär)
½ dl bär eller frukt
Mixa ihop allt i kvargen till önskad konsistens.
Varianter kan göras oändligt många, bara fantasin som sätter stopp för det!
Frys in i ca 2 timmar, för att det inte ska bli isglass, rör om då och då under infrysning.
Om man inte fryser in detta blir det istället yoghurtliknande och kan lämpligen ätas till frukost t.ex.
Ät och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar